A Médiatanács szerint a közmédiát oroszbarátsággal vádolni alkalmas lehet a közvélemény megtévesztésére és a közhangulat felkorbácsolására

2022. március 1. – 14:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután – szombaton az LMP a Médiatanácshoz fordult, hogy vizsgálják ki, az MTVA M1 csatornáján múlt csütörtökön elhangzó, az orosz agresszióért lényegében Ukrajnát felelőssé tevő beszélgetések mennyiben felelnek meg a közszolgálatiságnak, a pártatlan, elfogulatlan tájékoztatásnak, – Polyák Gábor, az összellenzék médiaprogramjának kidolgozásáért felelős szaktanácsadója pedig azt kérte a Médiatanács elnökétől, hogy azonnal távolítsa el az MTVA vezérigazgatóját, Papp Dánielt, – ráadásul hétfőn az ellenzéki pártok a közmédia elfogultsága miatt a választásokat megfigyelő EBESZ-hez fordultak, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a közmédia és a kormányközeli média „szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében”, végre megszólalt a Médiatanács is.

Friss közleményükben azt írták, „az elmúlt napokban politikai szereplők irányából súlyos kritika érte a közszolgálati médiát és a média más szereplőit. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa álláspontja szerint ezek a megnyilvánulások alkalmasak lehetnek a közvélemény megtévesztésére és közhangulat indokolatlan felkorbácsolására. Felhívjuk a politikai élet szereplőinek figyelmét arra, hogy a választási kampány hevében is fontos a józan hangvétel megőrzése, a szabad, sokszínű, és kiegyensúlyozott tájékoztatás befolyásmentes fenntartása”. Erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!