A Green Day lemondta moszkvai fellépését

2022. február 28. – 00:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eredetileg május 29-én a moszkvai Szpartak-stadionban lépett volna fel a Green Day, de az amerikai zenekar az ukrajnai orosz katonai invázió miatt lemondta a koncertet. A zenekar a közleményben azt írta, hogy tisztában vannak vele, nem a mostani a legjobb alkalom, hogy stadionkoncertet adjanak, ugyanis ennél sokkal nagyobb horderejű dolgok történnek éppen. Ettől függetlenül bíznak benne, hogy a jövőben a megfelelő helyen és időben visszatérhetnek Oroszországba.

Korábban az AJR nevű popcsapat is bejelentette, hogy lemondják az októberi moszkvai fellépésüket, illetve Nagy-Britanniában sorra törlik az orosz balett-társulatok előadásait is a háborús helyzet miatt. Közben Oroszország egyik legismertebb rapperre, az orosz vezetéssel meglehetősen kritikus Oxxxymiron lemondta telt házas moszkvai és szentpétervári koncertjeit, mert nem tud úgy szórakoztatni, hogy közben rakétákkal bombázzák Ukrajnát.

Fotó: RAFA RIVAS
Fotó: RAFA RIVAS

A Green Day bejelentése lavinát indíthat el, hiszen idén egy rakás európai és amerikai előadónak vagy zenekarnak – így például Iggy Popnak, az Iron Maidennek, a Judas Priestnek, a Deep Purple-nek, a Gorillaznak vagy Björknak – van lekötve fellépése Oroszországban, illetve több nagyszabású fesztivált is meghirdettek a nyárra. A Varietynek nyilatkozó iparági szakértő szerint kicsi az esély arra, hogy a nyugati előadók a közeljövőben el is menjenek ezekre a fellépésekre, mert a legtöbb helyen a kormány kifejezetten óva int attól, hogy valaki Oroszországba utazzon, ha csak nem feltétlenül szükséges, és a zenélés valószínűleg nem számít annak. Másrészt, a zenészek sem szeretnék, ha egy pillanatig is úgy tűnne, oroszországi fellépésükkel támogatják az Ukrajnát megtámadó orosz vezetést.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!