Étel, kulturált körülmények és ügyintézési lehetőség vár a magyar gyűjtőhelyeken az ukrajnai menekültekre a rendőrség szerint

2022. február 27. – 21:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök nem fordítanak vissza a határon senkit, ehelyett önkormányzatok által biztosított gyűjtőhelyekre viszik azokat a menekülteket, akik valamilyen okból nem tudnak a határátkelőhelyekről tovább utazni – közölte a Telex kérdésére az ORFK.

A fogadóhelyeken menekültügyi ügyintézést és élelmezési ellátást is biztosítanak az ukrajnai menekültek számára, a rendőrség közleménye szerint ezeken a helyeken az emberek „a szükséges ideig kulturált körülmények között tartózkodhatnak”.

Ahogy korábban megírtuk, információink szerint Záhonyból Mándokra viszik a magyar papírok nélkül érkező menekülteket. Ezt az információt a rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta a kérdésünkre. Annyit közöltek csupán, hogy mándoki gyűjtőpont 300 fő befogadására nyújt lehetőséget, de emellett további fogadóhelyek állnak rendelkezésre Vásárosnaményban, Tarpán, Aranyosapátiban és Fehérgyarmaton.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!