Ez még nem a vége, hanem csak a kezdete lehet a súlyos harcoknak

Ez még nem a vége, hanem csak a kezdete lehet a súlyos harcoknak

Másolás

Vágólapra másolva

Kijev délkeleti, külvárosi részében szinte teljesen megrongálódott péntek reggelre egy tízemeletes lakóház, a pusztításról készült képek bejárták a világsajtót. Az épületsor egy része a hatodik emeletig kiégett, és szinte az összes ablakot kivitte a robbanás ereje.

Amikor a helyszínen jártunk péntek délután, az ott lakók is csak találgattak a nagy bombatölcsér láttán, hogy mi történhetett. Egyesek szerint egy lezuhant Szu-27-es vadászrepülőgép vagy lelőtt drón miatt rongálódott meg az épület, mások szerint rakéta csapódott be, és az okozta a a pusztítást. Hivatalos adat nincsen arról, hogy mennyi áldozata lehet a történteknek, meg nem erősített információk szerint hárman haltak meg, legalábbis a helyiek így értesültek.

Arról viszont ők is csak találgatnak, hogy miért pont az ő környékükön történt mindez. Van a közelben egy áramelosztó és egy rendőrőrs – ha nem véletlenről van szó, akár ezek is lehettek célpontok, vélik.

Beszéltünk egy helyivel, aki éppen a kórházba került nővére megrongálódott lakásában takarított. Ő azt mondta, hogy ez még nem a vége, hanem a kezdete a sokkal súlyosabb harcoknak, amit akár a következő éjszakán is el tud képzelni.

Péntek délutánra egyre több hír érkezett a Kijev környéki és kijevi összecsapásokról.

Kapcsolódó