Leszedik az orosz színeket a Haas amerikai F1-csapat kocsijáról

2022. február 24. – 20:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eltávolítják az orosz színeket a Haas amerikai F1-csapat versenyautójáról a barcelonai teszthét harmadik, utolsó napjára, közölte a csapat csütörtökön, az Ukrajna elleni orosz támadás napján. A csapat a főszponzor Uralkali miatt vette fel tavaly a fehér, kék, piros mintázatot – az autó első szárnyát például egy az egyben az orosz zászló mintájára festették. Ehelyett teljesen fehér lesz az autó, amiről eltűnnek majd az Uralkali színei és felirata. A név nemcsak az autóról, hanem a csapat mellől is eltűnt, a csütörtöki közleményt ugyanis már csak Haas néven adta ki az istálló, Uralkali nélkül.

Az orosz színek a Haason – Fotó: Hasan Bratic / DeFodi Images / Getty Images
Az orosz színek a Haason – Fotó: Hasan Bratic / DeFodi Images / Getty Images

A változtatás nem érinti viszont a pilótákat, délelőtt továbbra is az orosz Nyikita Mazepin vezeti majd a csapat autóját. Az Uralkali épp az orosz Nyikita Mazepin érkezésével került a Haashoz – Mazepin apja csütörtökön részt vett azon a gyűlésen, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök tájékoztatta a legfőbb oligarcháit a háborús helyzetről.

A Haas csütörtökön korábban mind a pilóta Mazepint, mind a csapatfőnök Günther Steinert visszahívta az előre leegyeztetett sajtótájékoztatóról. A nap folyamán kiderült, hogy a csapatfőnökök csütörtök este tárgyalnak a szeptemberben esedékes Orosz Nagydíj helyzetéről. Sebastian Vettel, az Aston Martin pilótája azt közölte, hogy ha meg is tartják a futamot, ő bojkottálni fogja azt.

Az Oroszországot és orosz bankokat, vállalatokat érintő szankciók idővel hatással lehetnek a Haas csapatára is, tekintve, hogy a pénzük jelentős része az Uralkalitól érkezik.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!