Az Orosz Szövetségi Űrügynökség, a Roszkoszmosz feje az ISS lezuhanását belengetve reagált az amerikai szankciókra

2022. február 24. – 22:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dimitrij Rogozin, az Orosz Szövetségi Űrügynökség, a Roszkoszmosz feje egészen dermesztő üzenetet osztott meg Twitteren a Joe Biden amerikai elnök által bejelentett szankciókra reagálva. Rogozin költői kérdésként felteszi, hogy ha megszüntetik az amerikai–orosz együttműködést, akkor „ki fogja megmenteni az ISS-t attól, hogy irányíthatatlanul lezuhanjon a pályáról és amerikai vagy európai területre essen?”.

Ezzel arra utal, hogy a Nemzetközi Űrállomást jelenleg a Szojuz rakétáival tartják pályán, de szerencsére Rogozin valószínűleg csak egy vagdalkozó fenyegetést pötyögött ki magából, az ISS-en 2022. február 21-én, vagyis alig pár napja dokkoló Cygnus NG-17 ugyanis szintúgy képes pályára tolni az űrállomást, így nem kell attól tartani, hogy szándékosan a Földnek vezetnék az ISS-t, amit jelenlegi tervek szerint 2031-ben nyugdíjaznának csak.

Hogy Rogozin egyértelműen Amerikát fenyegeti, azt jól jelzi az is, hogy így folytatja: „Lehetőség van arra is, hogy egy 500 tonnás szerkezet Indiára és Kínára essen. Meg akarja fenyegetni őket egy ilyen kilátással? Az ISS nem repül Oroszország fölött, így minden kockázat az Öné. Készen áll ezekre? Uraim, amikor szankciókat terveznek, ellenőrizzék azokat, akik ezeket a szankciókat létrehozzák.”

Az már csak a hab a tortán, hogy Joe Bident egész egyszerűen Alzheimer-kórnak emlegeti.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!