Egy olasz designer készítette Putyin komikusan hosszú asztalát, aminél Orbánnal és Macronnal tárgyalt

2022. február 15. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egy olasz tervező, Renato Pologna készítette a hosszú fehér asztalt, aminél Vlagyimir Putyin az elmúlt hetekben több vezetővel is tárgyalt – írja a Corriere Della Sera. Ennél az asztalnál ült Orbán Viktor és Emmanuel Macron is, amikor az orosz elnökkel találkoztak.

A fehérre lakkozott, aranymintás asztal a tervező állítása szerint hat méter hosszú és 2,6 méter széles, és nagyon érzékeny, óvatosan kell bánni vele. 25 éve készítette, amikor a Kreml felkérte a tervezőcégét, az Oakot, hogy részt vegyenek az egyik kormányzati épület felújításában. Pologna nem emlékszik pontosan, hogy akkor mennyibe kerülhetett az asztal, néhány milliárd lírára tippel. Most nagyjából 100 ezer eurót (35,4 millió forintot) kérne érte.

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor februári tárgyalása – Fotó: Kreml / MTVA
Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor februári tárgyalása – Fotó: Kreml / MTVA

Nem Borisz Jelcin volt az egyetlen vezető, aki felbérelte az Oakot: Pologna kapott már megrendelést arab kormányoktól, maláj szultántól, korábbi szovjet államoktól, sőt, Kadhafitól és Szaddám Husszeintől is.

Az asztalról több meme is készült, főleg a Putyin–Macron-találkozó után. Pologna egyáltalán nem sértődött meg azon, hogy viccet csinálnak az asztaláról, sőt, kifejezetten viccesnek tartja ezeket. Örül annak, hogy az asztala további kreativitáshoz vezetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!