Covidos stábtagja miatt ülhetett a hosszú asztalnál Orbán Putyinnál francia értesülések szerint

2022. február 11. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szürreális látványt nyújtott Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor azokon a fotókon, amelyek a magyar miniszterelnök múlt heti oroszországi látogatásán készültek, és amelyeken a két politikus egy baromi hosszú asztal két végén látható. A már-már komikusan hatalmas asztal funkciójáról eddig csak találgatni lehetett, de a Le Figaro egyik munkatársának posztja szerint (via 444) megvolt az oka annak, hogy Putyin és Orbán miért ült ennyire távol egymástól.

Isabelle Lasserre az írja a Twitteren, hogy

azért volt szükség a távolságtartásra, mert Orbán stábjában valakinek pozitív lett a koronavírustesztje.

Lasserre többek között azt is írja a threadben, hogy például az argentin elnök és stábja is teszteltette magát, de ott mindenki negatív lett, így őket egy normális méretű asztalnál fogadta Putyin.

De nemcsak Orbán került a négyméteres asztal végére, hanem Emmanuel Macron francia elnök is, aki ugyan csinált PCR-tesztet, mielőtt megérkezett Moszkvába, de arra már nem volt hajlandó, hogy az oroszok is leteszteljék a reptéren. A Times azt írja, Macron azért döntött így, mert attól tartott, hogy a teszttel az oroszok megszerzik a DNS-ét, míg francia források szerint az elnök nem akart két órát várni a teszteredményre.

A francia újságíró a posztjában azt is megemlíti, hogy Orbán és az argentin elnök is visszautasította azokat a drasztikus egészségügyi korlátozásokat, amelyeket a Kreml kért tőlük, és ezzel felrúgták a protokollt.

Kerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, akitől az alábbi tájékoztatás kaptuk cikkünk megjelenése után:

A miniszterelnöki delegáció minden tagja betartotta az orosz fél által előírt egészségügyi protokollt. A delegáció tagjait, beleértve a miniszterelnököt is, többször is tesztelték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!