Hivatalos: Bolsonaro csütörtökön Budapestre jön

2022. február 15. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalossá vált, hogy csütörtökön Budapestre látogat Jair Bolsonaro brazil elnök. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy Bolsonaro csütörtök reggel érkezik Budapestre, először a Hősök terén koszorúz, majd Áder János köztársasági elnök fogadja őt a Sándor-palotában.

Jair Bolsonaro brazil elnök – Fotó: Adriano Machado / Reuters
Jair Bolsonaro brazil elnök – Fotó: Adriano Machado / Reuters

Ezt követően Jair Bolsonaro és Orbán Viktor a Karmelitában tárgyal. Megbeszélésük után sajtónyilatkozatot tesznek, közölte Havasi Bertalan. Ez az első alkalom, hogy brazil államfő Magyarországra látogat.

Bolsonaro budapesti útjáról elsőként az Azonnali.hu számolt be még januárban. A lap megjegyezte, hogy Orbán és Bolsonaro egy sor dologban egyetért, de egy fontos dologban ugyanakkor teljesen ellentétes nézeteket vallanak.

A brazil elnök ugyanis a koronavírus-járvánnyal szemben híresen szkeptikus, be sem oltatta magát, és a Twitter, a Facebook vagy a YouTube például már több bejegyzését, videóját eltávolította arra hivatkozva, hogy fals információkat terjeszt a betegségről – egyszer például azt állította, hogy az oltás növeli az AIDS esélyét.

Arról, hogy Bolsonaro milyen eszközökkel igyekszik megtartani a hatalmát, ebben a cikkünkben írtunk részletesen>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!