A kanadai rendőrség szépen lassan feloszlatja a határátkelőt elfoglaló tüntetőket

2022. február 12. – 22:13

A kanadai rendőrség szépen lassan feloszlatja a határátkelőt elfoglaló tüntetőket
Oltásellenes tüntetők kiabálnak a rendőrökkel a lassú tömegoszlatás során – Fotó: Jeff Kowalsky / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdődött szombaton a tiltakozók kiszorítása az Ambassador-hídról Kanada és az Egyesült Államok határán több mint 12 órával az után, hogy a bíróság kimondta, hogy a híd lezárása jogsértő – írja az MTI.

A híd Észak-Amerika legforgalmasabb szárazföldi határátkelője, és a tiltakozók miatt több mint négy napon át teljesen megbénult, miután a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések ellen tiltakozók eltorlaszolták az utat mindkét irányba. Ottawában és Ontarioban rendkívüli állapotot hirdettek a két hete tartó, oltásellenes tiltakozások miatt.

A windsori rendőrség a Twitteren arra szólított fel mindenkit, hogy békésen és a törvényekkel összhangban cselekedjen, láthatósági mellényt viselő fekete egyenruhások pedig felsorakoztak a tiltakozók járműveinél. A tüntetők száma a pénteki mintegy 200-ról szombatra 20-30-ra csökkent.

A magukat szabadságkonvojnak nevező, oltásellenes tiltakozás több mint két hete kezdődött Ottawában, ahol kamionsofőrök az ellen tüntettek, hogy a nemzetközi forgalomban dolgozó gépkocsivezetőknek kötelezővé tették az oltást. A kamionos konvojról bővebben ebben a cikkben írtunk.

Mostanra viszont általános kormányellenes és a koronavírus miatti korlátozásokat elutasító tiltakozássá vált. A tiltakozók a két ország kereskedelmét biztosító Ambassador-híd mellett két kisebb határátkelőt is elfoglaltak Manitoba és Alberta államban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!