András herceg a bíróságra benyújtott hivatalos iratokban is tagadja, hogy Ghislaine Maxwell közeli barátja lett volna

2022. január 27. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenegy oldalas dokumentumot nyújtott be a bíróságra András herceg ügyvédi csapata szerdán, amelyben több okot is felsorolnak, amiért szerintük a bíróságnak el kellene utasítania Virginia Giuffre panaszát – írja a BBC. A nő azzal vádolja a herceget, hogy szexuális erőszakot követett el rajta, amikor csak 17 éves volt.

András herceg most is – ahogyan az ügy kirobbanása óta következetesen – tagadja, hogy a néhai szexuális ragadozó és pedofil milliárdos Jeffrey Epstein szeretőjének, Ghislaine Maxwellnek a közeli barátja lenne. A herceg ügyvédei a dokumentumban is közölték, hogy András vállalja, hogy az esküdtszék előtt válaszol az ellene felhozott vádakra.

A 11 oldalas dokumentumban York hercege elismeri, hogy 1999 körül találkozott Epsteinnel, de azt tagadja, hogy bármilyen zaklatásban részt vett volna a volt pénzemberrel együtt. A dokumentumban a herceg védői ismét kijelentik, hogy továbbra sincs elég információjuk arról, hogy elismerjék vagy tagadják annak a fotónak a létezését, amelyen András herceg a derekán öleli át a 17 éves Virginia Giuffre-t, a háttérben pedig ott mosolyog Ghislaine Maxwell.

„András herceg ezennel az esküdtszéki tárgyalás lefolytatását kéri az ellene indított keresetben felhozott összes panasz tekintetében” – írták a herceg ügyvédei a bírónak.

Lisa Bloom, a Maxwell- és Epstein-ügy több panaszosát is képviselő amerikai ügyvéd szerint az egész csak PR-húzás, hiszen Giuffre már korábban is kérte az esküdtszéki meghallgatást. Bloom szerint András herceg ügyvédeinek kérése értelmetlen, hiszen Giuffre-nak is alkotmányos joga van az esküdtszéki meghallgatáshoz, ha azt kéri.

Arról, hogy a brit királynő kedvenc gyereke már biztosan nem jön ki jól ebből az ügyből, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!