A Maxwell-ügy egyik esküdtje elhallgatta, hogy szexuális zaklatás áldozata volt

2022. január 7. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Ghislaine Maxwell-ügy egyik esküdtje a kiválasztásánál kitöltendő kérdőíven nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy zaklatták-e valaha szexuálisan – írja egy forrásra hivatkozva a FoxNews. Az amerikai hírcsatorna úgy tudja, a mulasztás miatt akár meg is semmisíthetik Jeffrey Epstein egykori szeretőjének ítéletét. Ghislaine Maxwellt hat vádpontból ötben bűnösnek találták az esküdtek december 29-én.

Scotty Davis a december 29-i tárgyalás után több hírügynökségnek is azt mondta, hogy gyermekkorában szexuálisan bántalmazták. „Nem helyesen töltötte ki a kérdőívet. Megkérdezték tőle, hogy érintett volt-e valaha szexuális zaklatásban és azt válaszolta, nem történt vele ilyesmi, miközben most már nyilvánvaló, hogy mégis” – mondta egy neve elhallgatását kérő forrás, aki szerint mindegy, hogy David szándékosan vagy nem szándékosan hallgatta el saját bántalmazását, a lényeg, hogy az érintettsége miatt nem lett volna szabad beülnie az esküdtszék tagjai közé.

Az esküdtek személyazonossága és a kérdőívekre adott válaszok titkosak, a bíróság azonban egy üres kérdőívet nyilvánosságra hozott. A 48. kérdésre minden esküdtjelöltnek válaszolnia kellett.

Volt-e Ön vagy egy barátja vagy családtagja valaha szexuális zaklatás, szexuális visszaélés vagy szexuális támadás áldozata? (Ez magában foglalja a tényleges vagy megkísérelt szexuális támadást vagy más nem kívánt szexuális közeledést, beleértve az idegen, ismerős, felettes, tanár vagy családtag által elkövetetteket is.

Scotty David erre a kérdésre válaszolt nemmel. A 35 éves David egy interjúban azt mondta, hogy amikor az esküdtek összeültek, akkor négyből két áldozat tanúvallomása kérdéses volt, mert nem emlékeztek minden részletre. Ekkor David megosztotta velük a saját élményét a szexuális zaklatásról, hogy jobban tudják mérlegelni a Maxwell-ügyet, elmondta, hogy képtelen visszaemlékezni az őt ért támadás minden részletére.

Jeffrey Epstein egykori szeretőjét, barátját, üzlettársát azzal vádolták, hogy 1994 és 2004 között négy kiskorú lányt szervezett be abból a célból, hogy a milliárdos szexuálisan tudja őket bántalmazni. A per következő etapja az lesz, amikor a bíró megállapítja majd, hogy a most 60 éves Maxwell pontosan mekkora börtönbüntetést kapjon, ami akár 65 évnyi is lehet.

Maxwell ellen összesen hat vádpontot hoztak fel:

  1. Összeesküvés kiskorúak utazásra csábítására, hogy azok illegális szexuális cselekményekben vegyenek részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  2. Összeesküvés kiskorú – a Jane álnéven valló áldozat – utazásra csábítására, hogy illegális szexuális cselekményekben vegyen részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  3. Összeesküvés kiskorúak szállítására, hogy azok illegális szexuális cselekményekben vegyenek részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  4. Kiskorú – a Jane álnéven valló áldozat – szállítása, hogy illegális szexuális cselekményekben vegyen részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 10 év.
  5. Összeesküvés kiskorúak szexuális célú kereskedelmére. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  6. Kiskorú – a Carolyn néven valló áldozat – szexuális célú kereskedelme. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 40 év.

Az esküdtek végül a második vádponton kívül mindegyikben bűnösnek találták Maxwellt. Az ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja el újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!