Csodálatos megmeneküléséről számolt be egy tongai férfi, huszonhét órát töltött a vízben, túlélte

2022. január 21. – 10:58

Csodálatos megmeneküléséről számolt be egy tongai férfi, huszonhét órát töltött a vízben, túlélte
Lisala Folau (középen) az a tongai férfi, aki állítása szerint 27 órát töltött a tengeren a szökőár után – Fotó: Marian Kupu / Broadcom Broadcasting FM87.5 / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Állítása szerint huszonhét órán át hánykolódott a tengeren egy ötvenhét éves tongai férfi, akit azóta Aquaman becenéven is emlegetnek, írja a CNN a Reuters alapján. A hírügynökség megjegyezte, hogy nem tudta független forrásból ellenőrizni az elmondottakat, vagyis Aquaman beszámolóját egyelőre fenntartásokkal kell kezelni.

Lisala Folau, a szerencsés túlélő azt mesélte, hogy kilencszer merült a víz alá, mielőtt meg tudott kapaszkodni egy farönkben, és biztonságos helyre került. Ráadásul a férfi mozgássérült, csak a karjaira számíthatott, a nyolcadik alámerülésnél azt érezte, kész, vége, ennyi volt, soha nem jön vissza a felszínre. Aztán kitapintotta az életét megmentő farönköt.

„Hallottam a fiam hangját, ahogy szólítgatott, de inkább csendben maradtam, nehogy utánam ússzon, és ő is odavesszen”

– mondta Lisala Folau. A hullámok ide-oda dobálták, csak az járt a fejében, hogy élet és halál között lebeg. „Amíg el nem éred a partot, fogalmad sincs arról, hogy élsz-e még egyáltalán”.

A Csendes-óceán nyugati részén, a Tonga-szigetek térségében a 21. század egyik legnagyobb vulkánkitörése zajlott a múlt hét végén. Új-Zélandtól Kanadáig, Japántól Peruig szökőárveszélyre hívták fel a figyelmet, Tongán legalább három halálos áldozata volt a természeti katasztrófának. Három kisebb sziget súlyos károkat szenvedett a vulkánkitörés utáni hullámokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!