Közel 8 milliárd forintnyi dollárra pereli Alec Baldwint egy volt amerikai tengerészgyalogos családja

2022. január 21. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Rágalmazásért beperelte Alec Baldwint egy Afganisztánban meghalt tengerészgyalogos családja, mert szerintük a színész hamisan vádolta meg őket azzal, hogy lázadók – írja a New York Post. Az amerikai színész korábban az Instagramon keresztül vette fel a kapcsolatot Rylee McCollum testvérével, Roice-szal, hogy aztán egy ötezer dolláros csekket küldve „tisztelegjen az elesett katona előtt” és így segítse özvegyét, Jiennaht és újszülött gyermekét. Csak aztán január elején Baldwin lázadással vádolta meg a tengerészgyalogos testvérét, és hosszas csetelés után, a saját Instagram-oldalán is posztolt egy fotót arról, hogy a nő részt vett a Capitolium ostromában.

„Amikor pénzt küldtem az elhunyt bátyád iránti valódi tiszteletből, amiért a hazáját szolgálta, akkor nem tudtam, hogy egy január 6-i lázadó vagy” – írta a színész. A nő erre azt válaszolta, hogy a tiltakozás legális az Egyesült Államokban, és őt már kihallgatta az FBI. A 2,4 millió követővel rendelkező színész ezután közölte a nővel, hogy tovább osztja a képét az Instagram-feedjében. A nőt ezután elárasztották gyűlölködő, zaklató kommentekkel Baldwin követői. Többen is azt írták neki, hogy „dögölj meg”, „semmit nem érsz”, a „bátyád megérdemelte, hogy meghalt”. A kommentelők többen is nácinak nevezték Rylee McCollum családját.

A család beperelte Baldwint, felperesként – Rylee McCollum testvérei, Roice és Cheyenne, valamint özvegye, Jiennah – most legalább 25 millió dolláros, 7,9 milliárd forintos kártérítést követelnek tőle rágalmazás, a magánélet megsértése, gondatlanság és érzelmi sérelem szándékos okozása miatt.

Baldwinnak nem ez az egyetlen folyamatban lévő ügye, nemrég adta át a mobilját a lelőtt operatőr ügyében nyomozó rendőrségnek. A 63 éves Baldwin tavaly októberben, a Rust című film forgatásán próbálta ki a kellékfegyver előhúzását, a pisztolyban viszont éles lőszer volt. A fegyver elsült, és eltalálta az egyik operatőrt, Halyna Hutchinst, aki belehalt a sérülésbe. Baldwin tagadja, hogy meghúzta volna a ravaszt, azonban az ellene indított bírósági eljárás vádja szerint ez történt – ráadásul úgy, hogy a film forgatókönyvében sem utal semmi arra, hogy az adott ponton elő kellett volna vennie a fegyvert. Sőt, a filmes kellékben akkor nem is lehetett volna éles lőszer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!