Levélben gratulált Ferenc pápa a riporternek, aki levideózta a titkos látogatását a római lemezboltban

2022. január 15. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Balszerencsém volt, minden óvintézkedés ellenére ott volt egy riporter a taxiállomáson – áll abban a levélben, amit Ferenc pápa csütörtökön küldött a Rome Reports televíziós csatorna munkatársának. Martinez-Brocal pont ott volt kedd este, amikor a pápa távozott a római StereoSound lemezboltból, és a levideózta a titkos látogatást.

A felvétel futótűzként terjedt az interneten. „Köszönöm, hogy végezte a munkáját, még akkor is, ha ez nehéz helyzetbe hozta a pápát” – írja a katolikus egyházfő a Reuters cikke szerint, és gratulált a riporternek.

„Nem szabad elveszíteni a humorérzéket” – írja a 85 éves pápa, akinek nem ez volt az első hasonló akciója. Két évvel a megválasztása után új szemüveget rendelt egy római optikustól, és úgy volt, hogy azt a Vatikánba szállítják, de a pápa végül maga ment el érte. Egy másik alkalommal pedig egy ortopéd cipőért ment be egy boltba. A levélben arról is írt a pápa, hogy megválasztása óta legjobban az hiányzik neki, hogy nem sétálhat szabadon az utcákon, mint korábban Buenos Airesben.

Ferenc pápa egy fehér Fiat 500-asban érkezett kedd este a lemezbolthoz, az autót egy vatikáni alkalmazott vezette. A bolt tulajdonosa azt mondta a riporternek, hogy Jorge Mario Bergoglióval még évekkel korábban barátkozott össze, amikor az Buenos Aires érsekeként egyházi ügyekben Rómába látogatott, és egy közeli egyházi vendégházban elszállásolva nála vásárolt komolyzenei hanglemezeket.

Ferencről köztudott, hogy szereti Beethovent, Mozartot és Bachot. Több mint 1700 CD-ből álló gyűjteményt hozott létre Vatikánban, amiben a klasszikusok mellett tangó, Edith Piaf és Elvis Presley is vannak.

A Vatikán szóvivője azt mondta, Ferenc pápa azért ment a lemezboltba, hogy azt a felújítás után megáldja. Az egyházfő most nem vásárolt semmit, a tulajdonostól ajándékba kapott komolyzenei CD-vel a hóna alatt távozott a boltból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!