Kim Kardashiant is beperelték egy kriptovalutás átverés miatt

2022. január 13. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Floyd Mayweather bokszolóval és Paul Pierce baseball játékossal együtt Kim Kardashian amerikai valóságshow sztárt is többen beperelték, amiért a kevésbé ismert EthereumMax kriptovalutát népszerűsítette – írja a BBC. A csoportos kereset szerint az ismert emberek „félrevezető módon népszerűsítették” a kriptovalutát. Az EthereumMax vitatja a vádakkal és várja, hogy kiderüljön az igazság.

Az EthereumMaxnak a nevével ellentétben valójában nincs köze az Ethereum kriptopénzhez.

A kaliforniai bíróságra beadott csoportos kereset szerint az EthereumMax több ismert emberrel működött együtt, rajtuk keresztül, népszerűségüket kihasználva félrevezető módon reklámozták a kriptopénzt a közösségi médiában, hogy így hajtsák fel az árát, majd nagy nyereséggel továbbadják a tudatlan befektetőknek. Ez az úgynevezett „pump and dump” technika.

Kim Kardashian az Instagramján többször is az ad hashtaggel ellátva posztolt a kriptovalutáról, a CNBC azt írja, hogy a celeb egy posztért fél- és egymillió dollár körüli összeget is kaphatott.

Tavaly rekordértékű, 14 milliárd dollárt nyúltak le csalók a kriptopiacon, különösebb nehézségek nélkül. Azt, hogy 2021 ismét a kriptovaluták éve volt, talán még annak sem kell magyarázni, aki nem nagyon mozog otthonosan ebben a világban. A dogecoin bizarr szárnyalásáról vagy az NFT-k felemelkedéséről az is hallott, akinek halvány gőze sincs a kriptovalutákról, a két legnagyobb blokklánc, a Bitcoin és az Ethereum tokenjei pedig a november óta tartó mélyrepüléssel együtt is többet érnek, mint tavaly ilyenkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!