Késes támadásból menekülhetett el a wisconsini gázoló, táncos nagymamák is vannak az áldozatok között

2021. november 22. – 19:19

frissítve

Késes támadásból menekülhetett el a wisconsini gázoló, táncos nagymamák is vannak az áldozatok között
Waukesha főutcáján takarítják fel a vasárnap esti gázolás nyomait – Fotó: Cheney Orr / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Egy másik incidens elől, feltehetően egy késes támadásból menekülhetett el a sofőr, aki helyi idő szerint vasárnap kora este belehajtott a karácsonyi felvonulásba a Wisconsin állambeli Waukeshában, írja a BBC. Egyes amerikai hírportálok meg is nevezték a gázolót: a Milwaukee-ban élő, 39 éves Darrell Edward Brooks Jr.-t csak két nappal az incidens előtt engedték ki a börtönből óvadék ellenében, és a Milwaukee Journal Sentinel szerint legalább öt büntetőjogi váddal néz szembe – többek között családon belüli erőszak és testi sértés miatt.

Több forrás a hatóságok részéről arról nyilatkozott a CNN-nek, hogy az autós gázolásnak nincs köze sem belföldi, sem nemzetközi terrorizmushoz, sem a kenoshai Kyle Rittenhouse ügyében meghozott pénteki ítélethez.

Helyi idő szerint hétfő délután 1-kor (magyar idő szerint este 8 órakor) tartanak majd sajtótájékoztatót a gázolásos incidensről a waukeshai városházán. A wisconsini főváros, Milwaukee gyerekkórházán 18 pácienst ápolnak a vasárnapi események miatt, Waukesha belvárosát pedig továbbra is elzárták a nyilvánosság elől.

Bár hivatalos információt egyelőre nem tudni a gázolás áldozatairól, a Milwaukee-i Táncoló Nagyik (Dancing Grannies) csapata közleményében arról ír, a tánccsapat több „rendkívül lelkes” tagja is meghalt a vasárnap esti incidensben:

„Azt csinálta a csapatunk, amit szeretett: nézők előtt fellépve varázsoltunk mosolyt minden korosztály arcára, örömmel és boldogsággal töltve el őket. Nehéz a szívünk ezekben a szörnyű időkben, és amint több információt kapunk, azt közzé is tesszük. Kérünk titeket, tartsátok meg gondolataitokban és imáitokban [az áldozatokat], a családjukat, a barátaikat, a Milwaukee-i Táncoló Nagyikat és mindenkit, akinek az élete örökre megváltozott.”

A BBC arról ír, a tánccsapat tagjai mellett iskolás gyerekek is vannak az áldozatok között – ezt viszont nem erősítette meg a rendőrség a brit közszolgálati médiumnak.

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap kora este autó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában. A gázolásnak öt halottja és legalább negyven sérültje volt, a gyanúsítottat elfogták és őrizetbe vették, a tűzoltóság pedig arról számolt be, hogy 11 felnőttet és 12 gyereket kellett kórházba szállítani. A CBS amerikai televízió helyi adója, a Channel 58 szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy lövések is eldördültek, egy videón ugyanis azt lehet látni, hogy a rendőrök tüzet nyitottak az útakadályon áttörő piros színű utcai terepjáróra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!