1700 észt katona gyakorlatozik és szögesdrót kerítést állít fel az orosz határon

2021. november 17. – 13:15

Másolás

Vágólapra másolva

Észtország 1700 tartalékos katonát mozgósít, és előre be nem jelentett gyakorlatba kezdett, melynek keretében szögesdrót kerítést állítanak fel az orosz határ 40 kilométeres szakaszán – közölte az észt kormány.

A kormányzati bejelentés szerint a művelet november 25-ig tart, és célja az észt haderő mozgósítási és reakcióidejének tesztelése. A rendőrség és a határőrség tájékoztatása szerint ott lesz szögesdrót, ahol a legvalószínűbb az illegális határátlépés.

„Ami Lengyelországban, Lettországban és Litvániában történik, szükségessé teszi az észt határ megerősítését” – fogalmazott Elmar Vaher, a rendőrség és a határőrség parancsnoka. A másik két balti országtól eltérően Észtországnak nincs közvetlen határa Belarusszal.

A lengyel–belarusz határon egyetlen nap alatt 161-szer próbáltak átjutni, az utóbbi hetekben kialakult válsághelyzet okairól és hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Orbán Viktor szerint a 2015-ös menekültválságnál is nagyobb migrációs fenyegetésre kell felkészülnünk, de hogy valóban így van-e, arról ebben a cikkünkben olvashat részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!