Melania Trump elutasította, hogy békére való felhívást tegyenek közzé a Twitter-oldalán a Capitolium ostroma után

2021. szeptember 14. – 09:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A CNN forrásai szerint Melania Trump január 6-án, a Capitolium ostromának napján elutasította, hogy a Twitter-oldalán a békére és erőszakmentességre való felhívást tegyenek közzé.

Az akkori eseményekről tudomással bíró források a CNN-nek azt mondták, hogy Melania Trump tanácsadója és kabinetfőnöke, Stephanie Grisham sms-t küldött a first ladynek, amelyben azt kérdezte: „Akarod azt tweetelni, hogy a békés tüntetéshez minden amerikainak joga van, de a törvénytelenségnek és az erőszaknak nincs helye?”. A volt amerikai elnök felesége csak egy szóval válaszolt: „Nem.”

A CNN januárban arról írt, hogy Melania Trump az ostrom idején a Fehér Házban tartózkodott, és egy fotózást felügyelt. A first lady aznap egyetlen alkalommal sem fújta le a fotózást, és nem reagált nyilvánosan a néhány kilométerrel arrébb, a Capitol Hillen történő eseményekre.
Melania Trump csak január 11-én, öt nappal az ostrom után ítélte el részben az erőszakot.

A Politico hétfői cikke szerint Grisham a hamarosan megjelenő, „I'll Take Your Questions Now” című könyvében részletesen ír annak a napnak az eseményeiről, amikor a Trump-párti szavazók betörtek az amerikai törvényhozás épületébe. Melania Trump a Politicónak küldött közleménye szerint a könyv mögött álló szándék nyilvánvaló: „Ez egy kísérlet arra, hogy ellensúlyozza a kabinetfőnökként nyújtott gyenge teljesítményét.” Grisham több mint öt évig dolgozott a Trump család mellett, volt a Fehér Ház szóvivője és Melania Trump kabinetfőnöke is. Január 6-án, néhány órával a Capitolium ostroma után mondott le posztjáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!