Elrabolta és megölte saját gyerekeit egy QAnon-hívő amerikai férfi, mert azt gondolta, hogy ezzel megmenti a világot

2021. augusztus 13. – 12:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meggyilkolta saját kétéves fiát és tíz hónapos lányát egy kaliforniai QAnon-hívő férfi. A 40 éves Matthew Taylor Coleman azzal magyarázta tettét, hogy a QAnon néven ismert összeesküvés-elméleteben való hite késztette a gyilkosságokra – írja a New York Times.

A Santa Barbarában élő férfi múlt hétvégén rabolta el a gyerekeit, akiket ezután Mexikóba vitt, majd hétfőn egy szigonypuskával meggyilkolta őket. Az Egyesült Államokba visszatérő férfit az FBI ügynökei a határon letartóztatták. A szörfoktatóként dolgozó Coleman nem tagadta a gyilkosságokat, beismerő tanúvallomást tett. A kilencoldalas tanúvallomást szerdán nyújtották be az egyik Los Angeles-i kerületi bíróságon.

Coleman azt mondta a hatóságoknak, tudja, hogy amit tett, az helytelen, de szerinte ez volt az egyetlen lépés, amellyel megmenthette a világot. „M. Coleman kijelentette, hogy úgy gondolta, a gyermekei szörnyeteggé fognak változni, ezért meg kellett ölnie őket. M. Coleman elmagyarázta, hogy a QAnon és az illuminátus összeesküvés-elméletek által megvilágosodott, látomásokat és jeleket kapott, amelyek felfedték számára, hogy a feleségének kígyó-DNS-e van, amit a gyermekeiknek is átadott” – áll az FBI jelentésében.

A férfi a Trump-párti összeesküvés, a QAnon követőjeként írta le magát. A QAnon-hívők zavaros teóriái szerint egy titkos hadműveletben sok-sok politikai és popkulturális hírességet letartóztattak, mert gyerekeket erőszakoltak meg, fogyasztottak el, vagy a vérük és/vagy más testnedv segítségével örökké fiatalok maradtak. A QAnon-mozgalomról itt írtunk részletesen.

A nyomozók elmondták, hogy Coleman felesége először szombaton lépett kapcsolatba a Santa Barbara-i rendőrséggel, miután a férje elhajtott a gyerekeikkel, és nem mondta meg, hogy hová megy. A család a tervek szerint kempingezni ment volna azon a hétvégén. A férfi ezután nem válaszolt a felesége hívásaira és sms-eire sem.

A nő végül a laptopján lévő telefonnyom-követő alkalmazással derítette ki, hogy a férje Mexikóban, az amerikai határtól 30 kilométerre fekvő tengerparti városban, Rosaritóban van. A gyermekek holttestét egy árokban találták meg a mexikói nyomozók.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!