Holtan találták meg a belarusz aktivistát, aki az Ukrajnába menekülő honfitársait segítette

2021. augusztus 3. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem messze kijevi lakásától, egy parkban holtan, felakasztva találták meg azt a belarusz aktivistát, aki a Lukasenko-diktatúra elől Ukrajnába menekülő belaruszokat segíti szálláshoz és munkához jutni, írja a Reuters. Vitalij Sisov eltűnését felesége hétfőn jelentette be a hatóságoknak, miután férje a reggeli futásból nem ért haza.

Vitalij Sisov – Forrás: Instagram
Vitalij Sisov – Forrás: Instagram

A belarusz aktivista azután tűnt el, miután a belarusz atléta, Krisztyina Tyimanovszkaja menekült státuszt kért a tokiói lengyel nagykövetségen. A 24 éves sportolónőt edzői ugyanis az akarata ellenére vitették volna Tokióból haza, nem sokkal azután, hogy a futónő az Instagramon panaszkodott a csapat vezetőire. Tyimanovszkaja hétfőn versenyzett volna, de a belarusz olimpiai bizottság – hivatalosan az edzők döntése nyomán, orvosi javaslatra – vasárnap visszavonta a nevezését „érzelmi, pszichológiai állapotára” hivatkozva. Az atléta elmondása szerint még aznap az edzői beállítottak a szobájába, és közölték vele, hogy pakoljon, majd kivitték a repülőtérre. Krisztyina Tyimanovszkaja itt kért segítséget a japán rendőrségtől. Miközben a lengyel külügyminisztérium hétfőn megerősítette, hogy a sportolónő megkapja a beutazáshoz szükséges vízumot, és szerdán már Varsóba repülhet, Tyimanovszkaja férje Ukrajnába utazott.

Az MTI azt írja, hogy a rendőrség szándékos gyilkosság, illetve öngyilkosságnak álcázott emberölés ügyében indított nyomozást.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!