Kuba azt állítja, hogy megtámadták párizsi nagykövetségét

2021. július 27. – 05:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bruno Rodríguez kubai külügyminiszter arról beszélt, hogy Molotov-koktélokkal „terrortámadást” követtek el országa párizsi nagykövetsége ellen, és az Egyesült Államokat vádolta meg azzal, hogy erőszakot szít, írja az MTI.

„Az Egyesült Államokat terheli a felelősség az országunk ellen folytatott folyamatos kampányért, amely ilyen tetteket szül, és erőszakra büntetlenül buzdít”

– mondta a külügyminiszter.

Az elmúlt hetekben évtizedek óta példátlan tiltakozások voltak Kubában. Több ezren vonultak utcára az elnyomás és a nélkülözés ellen tiltakozva. Kuba gazdasága erősen függ a turizmustól, amely a koronavírus-járvány miatt összeomlott. Az országot emellett évtizedek óta amerikai szankciók sújtják. Élelmiszer- és gyógyszerhiány van, a járvány pedig súlyosbodik.

A kubai kormány a tiltakozásokat erőszakos zavargásoknak minősítette, amelyet Havanna szerint az Egyesült Államok szít, hogy megossza a kubaiakat.

Két hete korlátozzák a hozzáférést a közösségi médiához és az üzenetküldő platformokhoz, köztük a Facebookhoz, az Instagramhoz, a WhatsApphoz és a Telegramhoz. Eddig több mint ötezer embert vettek őrizetbe a hatóságok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!