Az egyik belga lap főszerkesztője szerint Orbán fizetett hirdetése hadilábon áll az igazsággal

2021. június 28. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb belga lap utasította vissza a magyar kormány fizetett hirdetését, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök hét pontban szedte össze, mit gondol az Európai Unióról.

„A hirdetést nem fogadtuk el, mert nem fér össze az általunk képviselt értékekkel” – közölte a Népszava megkeresésére a De Morgen című lap hirdetési osztálya. A De Morgen mellett egy másik belga lap, a francia nyelvű La Libre Belgique című is elutasította, hogy megjelentesse a reklámot.

Dorian de Meeûs, a lap főszerkesztője a Népszavának azt válaszolta, nagyon ritkán, leginkább választási kampány idején közöl politikai hirdetéseket. Másrészt soha nem publikálnak olyan politikusi megnyilvánulásokat, amelyek nem mennek át az újságírók szűrőjén. Harmadsorban, a leközlésre szánt hirdetés szerintük

„hadilábon áll az igazsággal”.

Szombaton a spanyol és dán olvasók viszont megismerhették a magyar miniszterelnök vízióját az EU jövőjéről. A hirdetés Dániában a Jyllands-Posten nevű jobbközép napilapban, Spanyolországban az ország harmadik legolvasottabb napilapjában, a Jyllands-Postenhez hasonlóan jobboldali ABC-ben jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!