Újabb légicsapást mért Izrael a Hamászra a palesztin gyújtóléggömbökre válaszul

2021. június 18. – 05:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – írta az MTI az izraeli hadsereg csütörtök éjjeli közlése nyomán.

A hét eleje és a májusi harcok befejezése óta ez már az izraeli légi csapások második hulláma az övezetben. A hadsereg tájékoztatása szerint a Hamász egyik katonai létesítményét és egy rakétaindító állást vettek célba Gázában és Hán Juniszban.

Aviv Kohavi, a hadsereg parancsnoka arra kérte az izraeli vezérkart, hogy helyezze magasabb készültségbe az izraeli haderőt, mert több forgatókönyv is lehetséges, köztük az ellenségeskedés ismételt fellángolása a legutóbbi harcok után, melyekben 260 palesztin és 13 izraeli halt meg, köztük gyerekek is mindkét oldalon.

Izraelben a héten iktatták be az új kormányt, 12 év óta először nem Benjamin Netanjahu a kormányfő és az általa vezetett Likud is ellenzékbe szorult, bár továbbra is a párté a legnagyobb frakció. Netanjahuval szemben széles kormánykoalíció alakult: a jobboldaltól – Natanjahu egykori szövetségesétől, a Jaminát vezető Naftali Bennettől – a baloldalon át a négy tagból álló arab frakcióig fogtak össze, így sikerült 61 fős többséget szerezni a 120 fős knesszetben.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!