Malajzia kitoloncolta a francia kislány elrablása mögött álló összeesküvéselmélet-hívőt

2021. június 13. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiutasították Malajziából azt az országban élő francia férfit, akit egy nyolcéves kislány elrablása miatt köröztek, írja francia médiaértesülésekre hivatkozva a BBC.

Az 55 éves Rémy Daillet-Wiedemann már évek óta illegálisan tartózkodott az országban, most őt és a családját is hazarepítik. Az AFP információi szerint a férfit, annak élettársát és három gyermeküket a Kuala Lumpur-i repülőtéren átadták a francia hatóságoknak, ahol repülőre ültették őket.

Az egykori francia politikust a nyolcéves Mia Montemaggi eltűnése miatt kezdték el körözni. Ahogy korábban írtuk, április 13-án két öltönyös férfi csengetett be egy nagymamához a franciaországi Les Poulières-ben, azt állítva, hogy a gyermekvédelmi hatóságoktól jöttek, és azonnal magukkal kell vinniük a nála nevelkedő unokát.

Az idős nő nem gyanakodott, a kislánnyal már korábban is foglalkozott a gyámügy, a gyermeket nem sokkal előtte vették el édesanyjától, miután az az összeesküvés-elméletek rabja lett, a gyerekét pedig egy lakókocsiban akarta felnevelni. Csakhogy az öltönyösök nem a gyámügy munkatársai voltak, hanem a kislány édesanyjához hasonló összeesküvéselmélet-hívők, akiket az anya, Lola Montemaggi bízott meg azzal, hogy rabolják el a lányát.

A gyanú szerint a kislány elrablását a szintén konteóhívő Rémy Daillet-Wiedemann segítette Malajziából, aki ellen az ügy miatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A gyereket napokig keresték, több mint 200 rendőrt állítottak az ügyre. A lányt és 28 éves édesanyját, valamint annak társait végül Svájcban, egy elhagyott gyárépületben találták meg.

Daillet-Wiedemann korában a Mouvement Democratic (MoDem) párt Haute-Garonne megyei elnöke volt, 2010-ben kizárták a centrista pártból, azóta pedig az összeesküvések körül forog az élete. Egykori párttársa, Danièle Noël szerint a férfi kényszeres hazudozó, aki őrültségekben hitt. „A szavai nem épeszű ember szavai voltak. (…) Ki is zártuk a pártból, erőszakkal kellett kivinni a tanácsteremből” – fogalmazott.

A malajziai rendőrség már korábban megerősítette, hogy a konteós expolitikus az országban van, és együtt is működnek a francia a hatóságokkal. Rémy Daillet-Wiedemannról és az ügyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!