Belgium felfüggeszti a Janssen vakcinájának használatát a 41 év alattiak körében

2021. május 26. – 16:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Belgium felfüggeszti a Janssen koronavírus elleni vakcinájával történő oltásokat a 41 év alattiak körében, miután egy nő a súlyos mellékhatások miatt életét vesztette, írja a Reuters a belga kormány szerdai bejelentése nyomán.

A belga egészségügyi minisztérium közleménye szerint az a döntés született, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) részletesebb elemzéséig a 41 éves kor felettiek körében egyelőre folytassák a vakcina alkalmazását.

A 40 év alatti nő május 21-én, múlt pénteken halt meg, miután súlyos trombózissal és vérlemezkehiánnyal kórházba szállították. A Johnson & Johnson leányvállalatának számító Janssen oltóanyagát a munkáltatóján keresztül, a hivatalos belga oltási kampányon kívül kapta, tette hozzá a tárca.

Ahogy korábban írtuk, az EMA áprilisban arról tájékoztatta a Reuterst, hogy szerintük nincs arra bizonyíték, hogy összefüggés lenne a Janssen vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek között, ami miatt az Egyesült Államokban ideiglenesen nem alkalmazták a Janssen vakcináját. Május elején Dánia is bejelentette, hogy felfüggeszti a Janssen vakcinájának használatát az oltási programban.

A Johnson & Johnson egyelőre nem kommentálta a belga kormány döntését. A Janssen-vakcinák körüli helyzetről ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!