Egy milánói ügyész szerint Silvio Berlusconi súlyos beteg

2021. május 19. – 19:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos beteg az egykori olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi – állítja Tiziana Siciliano milánói ügyész, aki szerint emiatt a Berlusconi ellen indított pert ideiglenesen felfüggesztik.

A 84 éves Berlusconi idén többször is kórházba került, tavaly szeptemberben pedig a koronavírust is elkapta. A miniszterelnöki pozíciót négyszer betöltő Berlusconi szombaton ötnapos tartózkodás után hagyta el a milánói San Raffaele kórházat. Az év elején a szívproblémái miatt, orvosai tanácsára feküdt be egy monacói klinikára, márciusban és áprilisban szintén kórházi kezelést kapott.

Az elmúlt napokban egyre több találgatás látott napvilágot az egészségi állapotának romlásáról. „Határozottan úgy véljük, hogy Berlusconi súlyos beteg. Ezt mutatják az orvosi jelentések és a konzíliumok” – mondta Tiziana Siciliano ügyész.

Silvio Berlusconi 2020. szeptember 14-én, Milánóban – Fotó: ALESSANDRO BREMEC / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Silvio Berlusconi 2020. szeptember 14-én, Milánóban – Fotó: ALESSANDRO BREMEC / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Berlusconi ellen tanúk megvesztegetése miatt indulhat hamarosan bírósági eljárás. A gyanú szerint a volt olasz miniszterelnök a Ruby-ügy tanúit fizethette le azért, hogy hallgassanak a fiatalkorú lánnyal folytatott szexuális kapcsolatáról. A milánói ügyészek szerdán azt kérték, hogy Berlusconi ügyét különítsék el a többi vádlottétól az egészségi állapota miatt – írja az ANSA olasz hírügynökség. A bíróság május 26-án fog erről dönteni.

Berlusconi védőügyvédei is támogatták az ügyészek kérést, mondván, a volt miniszterelnöknek pihenésre van szüksége az arcorei otthonában. „Otthon ápolják. Természetesen aggódunk érte” – mondta Federico Cecconi, Berlusconi egyik ügyvédje. (Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!