Berlusconi kórházba került

2021. január 14. – 16:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kórházba került Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, mert szívproblémái vannak. Ezt a 84 éves politikus kezelőorvosa, Alberto Zangrillo közölte a Reuters hírügynökséggel.

Egy hétfői vizsgálat után döntöttek úgy, hogy Berlusconinak kórházi ellátásra van szüksége. Állapotáról nem árultak el részleteket, de beszédes, hogy a hazaszállítását már nem kockáztatták meg, hanem a franciaországi Valbonne-ból csak Monacóig vitték.

Berlusconi 2016-ban már átesett egy nagyobb szívműtéten, és a prosztatarákból is felgyógyult. Tavaly szeptemberben átesett a koronavírus-fertőzésen is, amit „élete egyik legveszélyesebb kihívásának” nevezett. Ekkor kétoldali tüdőgyulladást kapott.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Berlusconi többször volt Olaszország miniszterelnöke. Jelenleg is az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb ember, az ellenzéki Forza Italia párt elnöke, és többek között az olasz másodosztályban szereplő Monza tulajdonosa. Rendszeresen tartott hatalmas bulikat az otthonában, amelyek ungabunga-partik néven vonultak be a történelembe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!