Bill Gates abban bízott, hogy Jeffrey Epstein segítségével megkaphatja a Nobel-békedíjat

2021. május 19. – 17:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bill Gates azért találkozhatott éveken át a pedofil botrányai és gyermekszexhálózata miatt elítélt Jeffrey Epsteinnel, mert abban bízott, hogy a férfi tudósokból és akadémikusokból álló kapcsolatain keresztül végre eljuthat a Nobel-békedíjhoz, amely Gates egyik volt alkalmazottja szerint mindennél fontosabb számára.

Gates és szóvivői tagadják, hogy baráti vagy üzleti kapcsolat lett volna Gates és a 2019-ben meghalt Epstein között. Ahogy arról a The Daily Beast ír, Gates ennek ellenére többször is meglátogatta Epsteint 2011 és 2014 között, amit egyébként felesége, akivel most 27 év után válnak, egyáltalán nem nézett jó szemmel. Ahogy arról mi is írtunk, Melinda Gates két éve már tervezte a válásukat, mégpedig azért, mert férje túl sokszor találkozott Jeffrey Epsteinnel.

Bill Gates és Melinda Gates végül nemrég jelentette be, hogy 27 év után elválnak. Bill Gatesről azóta kiderült az is, hogy 2000-ben egy alkalmazottjával csalta a feleségét, ügyét még a Microsoft is vizsgálta.

A Daily Beast a Gates Alapítvány egykori alkalmazottját szólaltatta meg, aki arról beszélt, hogy Gates azért találkozott az akkor már szexuális bűncselekmény miatt egyszer elítélt Epsteinnel, mert remélte, hogy Epstein társadalmi hálózatát ki tudja használni a Nobel-díj megszerzéséhez.

„Ezt a díjat a világon minden másnál jobban meg akarja szerezni Bill”

– mondta a lap informátora, aki hozzátette, hogy az alapítvány kommunikációs csapatának tagjait figyelmeztették Gates és Epstein kapcsolatára, nem volt köztük titok, hogy „ez egy olyan manőver, amivel Gates megpróbálja megszerezni a Nobel-békedíjat”.

„Gates a díjazás napján néhány alkalmazottat bent is tartott a munkában, arra az esetre, hogy hátha megkapja a kitüntetést.”

Ahogy arról a lap ír, Epstein 2013-ban be is mutatta az üzletembert a norvég Nobel-bizottság elnökének (a bizottság jelöli a tagokat a békedíjra). A Vice korábban azt írta, Gates más oldalról is fontosnak tartotta Epsteinnel való kapcsolatát, például többször kért házassági tanácsadásokat is Epsteintől.

Gates szóvivője azt nyilatkozta a lapnak, hogy Gates és Epstein között továbbra sem volt kapcsolat, illetve habár „megtiszteltetés lenne a díj Gates számára”, egyáltalán „nem megszállottja, semmilyen módon nem is kampányolt érte”.

Mint ismeretes, Jeffrey Epstein gyereklányokból épített ki szexhálózatot barátnőjével, Ghislaine Maxwell-lel. A 66 éves amerikai milliárdos Epstein 2019-ben akasztotta fel magát egy manhattani börtönben, barátnőjét 2020-ban tartóztatták le, védője szerint a börtönben jobban és gyakrabban ellenőrzik a nőt, mint egy gyilkost vagy egy terroristát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!