Negyedóránként zseblámpával ébresztgetik Jeffrey Epstein volt barátnőjét a cellában

2020. november 26. – 06:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Védője szerint minden negyedórában zseblámpával ébresztik fel Jeffrey Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt a börtönben, hogy ellenőrizzék, még életben van, írja a CNN. A védő szerint a nőt sokkal jobban és gyakrabban ellenőrzik, mint egy gyilkost vagy egy terroristát.

Az 58 éves nőt 2020 júliusában tartóztatták le azzal a váddal, hogy több mint egy évtizeden keresztül ő irányította Epsteinnel együtt a milliárdos által fenntartott, fiatalkorú lányok megrontásával foglalkozó hálózatot. A vádak szerint Maxwell volt az, aki az áldozatok bizalmába férkőzött, elvitte őket moziba és vásárolni, majd kihasználva ezt a viszonyt, arra kényszerítette a kiskorú lányokat, hogy Epsteinnel vagy esetleg mindkettőjükkel, illetve Epstein befolyásos barátaival közösüljenek. Az áldozatok között 14 éves lányok is voltak.

A nő vallomásában tagadta az ellene felhozott vádakat. Azt állítja, hogy soha nem volt szemtanúja semmilyen illegális tevékenységnek kiskorú lányok és Epstein között, nem is vett részt ilyesmiben, és neki sem jelentették, hogy a milliárdos házában ilyen bűncselekmények történtek volna.

Ghislaine Maxwell 2013-ban egy befolyásos nőket felvonultató szimpóziumon – Fotó: Laura Cavanaugh/Getty Images/AFP
Ghislaine Maxwell 2013-ban egy befolyásos nőket felvonultató szimpóziumon – Fotó: Laura Cavanaugh/Getty Images/AFP

Jeffrey Epstein tavaly ölte meg magát egy New York-i börtönben, ahova azután került, hogy szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával letartóztatták. Epsteinnek milliárdos befektetőként különféle kapcsolatai is voltak, ismerte például Donald Trumpot, Bill Clintont és András yorki herceget is, utóbbiak állítólag többször felbukkantak Epstein magánszigetén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!