Lelőttek egy 7 éves kislányt a chicagói McDrive felhajtóján

2021. április 19. – 20:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A chicagói rendőrség keresi az elkövetőt, aki vasárnap délután tüzet nyitott a város nyugati részén található McDrive felhajtóján, és megölt egy 7 éves kislányt, írja a CNN.

Jaslyn Adams és 29 éves apja a McDrive felhajtóján voltak, amikor valaki belelőtt az autójukba, a lány több lövést kapott, a helyszínen lévő rendőrök azonnal kórházba vitették, de a kórházban már halottnak nyilvánították. A férfi is kapott egy lövést, őt súlyos sérüléssel szállították kórházba. Egyelőre nincs gyanúsított, akit letartóztattak volna.

Lori Lightfoot, Chicago polgármestere azt mondta az eset után:

„Szomorú és dühös vagyok, hogy egy 7 éves gyermeket öltek meg ma délután Chicago nyugati részén. Ennek az elképzelhetetlen erőszakos cselekménynek nincs helye ebben a városban. A fegyverekkel elkövetett erőszakhullám nem kísértheti tovább gyermekeink életét.”

A lövöldözés kevesebb mint egy hónappal azután történt, hogy március 29-én egy rendőrtiszt megölte a 13 éves Adam Toledo nevű fiút, akinek a rendőr elmondása szerint fegyver volt a kezében, később viszont kiderült, hogy

lelövése pillanatában a fiú feltartott kézzel állt és fegyvertelen volt.

Joe Biden elnök nemrég jelentett be a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos intézkedéseket, és népegészségügyi válságnak és járványnak nevezte az Egyesült Államokban egyre gyakoribbá váló fegyveres erőszakot. Ez alapján például jogi lehetőséget biztosítana az államok számára, hogy elvegyék a fegyvert azoktól a személyektől, akiket veszélyesnek ítélnek meg.

Mindezt azután jelentette be, hogy március közepén 10 embert mészároltak le egy élelmiszerüzletben a Colorado állambeli Boulderben, majd egy hét múlva egy fegyveres 8 embert gyilkolt meg a Georgia állambeli Atlantában.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!