Nem rasszizmus, hanem szexuális feszültség miatt lövöldözhetett a georgiai tömeggyilkosság gyanúsítottja

2021. március 17. – 22:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár szerda reggel a hatóságok még azt gondolták, hogy kedden rasszista indítékkal lövöldözött a georgiai tömeggyilkos, most azt mondják, hogy szexuális problémák állhattak az ámokfutás hátterében – írja az Independent.

Ahogy korábban írtuk, a rendőrség gyanúsítottja, a 21 éves Robert Aaron Long kedden három masszázsszalonban is lövöldözött. Összesen nyolc áldozata volt, ebből hatan ázsiai származásúak.

Long a rendőrségnek azt mondta, hogy azért lövöldözött, mert

nagyon rossz napja volt.

A nyomozók szerint a kikérdezés során arra jutottak, hogy a gyanúsított szexfüggő lehet, és valószínűleg korábban járt is a szalonokban, ahol lövöldözött. Elvileg azért tette, hogy eltüntesse a csábítás forrását.

Keisha Bottoms, Atlanta polgármestere szerint az elkövető épp Floridába tartott, hogy megtámadjon egy pornóval kapcsolatos vállalkozást, amikor a rendőrök elkapták. Mikor arról kérdezték, hogy a szalonokban dolgozók nyújtottak-e illegális szexuális szolgáltatásokat, Bottoms azt mondta, hogy nem fogja az áldozatokat hibáztatni, és semmi nyoma nincs annak, hogy a vállalkozások illegálisan működtek volna.

A rendőrök szerint az is felmerült, hogy vallási indíttatásból lövöldözött, de erre még nem találtak elég bizonyítékot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!