Nyolc embert agyonlőttek amerikai masszázsszalonokban

2021. március 17. – 05:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább nyolc embert agyonlőttek Georgia amerikai állam három masszázsszalonjában kedden. A CNN és az NBC News amerikai hírtelevíziók a rendőrségre hivatkozva közölték, hogy a tagállami székhelytől, Atlantától 50 kilométerre északra található Cherokee megyében két embert lőttek agyon és hármat megsebesítettek Acworth város egyik ázsiai masszázsszalonjában. A kórházba kerültek közül ketten később belehaltak lőtt sebeikbe.

Nem sokkal később két másik, egymáshoz közel található atlantai masszázsszalonban is lövések dördültek el. A rendőrség szerint az utóbbi két esetben négy ázsiai származású nő halt meg.

A rendőrség felvételeket tett közzé egy gyanúsítottról, és az esetleges szemtanúk közreműködését kérte. A CNN beszámolója szerint az események után három órával a rendőrség egy autós üldözést követően őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt, aki a kamerafelvételek alapján egy 21 éves férfi, Robert Aaron Long.

Robert Aaron LongForrás: Reuters
Robert Aaron LongForrás: Reuters

A New York Times azt írja, a nyolc áldozatból hat ázsiai származású, a hatóságok szerint rasszista indítékú gyilkosságokról lehet szó. New Yorkban meg is erősítették az ázsiaiak lakta negyedek rendőri védelmét az atlantai események után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!