Tíz ember halt meg egy áruházi lövöldözésben Coloradóban

2021. március 23. – 05:18

frissítve

Tíz ember halt meg egy áruházi lövöldözésben Coloradóban
Fotó: Rendőrök a lövöldözés helyszínén – Fotó: Chet Strange / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz ember, köztük egy rendőr is meghalt abban a lövöldözésben, ami helyi idő szerint hétfő délután történt a Colorado állambeli Boulder városának egyik szupermarketében. A rendőrség közlése szerint a feltételezett elkövetőt elfogták. A MSNBC felvételei szerint a rendőrök egy félmeztelen, vérző lábú férfit vezettek ki megbilincselve az áruházból, majd mentővel elszállították a helyszínről. Azt nem közölte a rendőrség, hogy ő volt-e a gyanúsított. A nyomozásban az FBI is részt vesz.

Délután fél 3 körül érkeztek az első bejelentések a lövésekről, a hatóságok kommandós egységekkel és három helikopterrel vonultak ki a szupermarkethez. Az 51 éves Eric Talley 2010-óta szolgált a helyi rendőrségnél, az elsők között érkezett a lövöldözés helyszínére. Michael Dougherty megyei ügyész a hétfő esti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Talley az egyik legjobb rendőrük volt, a történteket pedig rémálomnak nevezte. Az áldozatok hozzátartozóinak értesítése még folyamatban van, ezért nem hozták még nyilvánosságra a nevüket.

Az egyik szemtanú az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy lövéseket hallott az áruházban, majd három földön fekvő embert látott meg, kettőt a parkolóban, egyet pedig a bejáratnál. Azt nem tudta megmondani, hogy életben voltak-e. Egyik másik szemtanú fiával vásárolt az üzletben, amikor a lövöldözés történt. Azt mondta a gyerekének, hogy bukjon le, majd pedig elkezdtek rohanni; amikor kiértek, a parkolóban észre vettek egy testet.

Az AP, a USA Today és a Northeastern University által vezetett adatbázis szerint ez volt a hetedik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokba. Tömeggyilkosságnak neveznek minden olyan fegyveres támadást, aminek legalább négy halálos áldozata volt, nem számítva az elkövetőt. Alig egy hete nyolc embert lőttek le három különböző Georgia államban található masszázsszalonban. A nyolc emberből hatan ázsiai származásúak voltak, a rendőrség szerint a 21 éves Robert Aaron Long nem rasszista indítékkal gyilkolt. A nyomozók a kikérdezés során arra jutottak, hogy a gyanúsított szexfüggő lehet, és valószínűleg korábban járt is a szalonokban, ahol lövöldözött. A BBC külön cikkben mutatta be részletesen az atlantai lövöldözésként elhíresült ámokfutás áldozatait. (CNN, Guardian)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!