Ők voltak az atlantai lövöldözés áldozatai

2021. március 22. – 19:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, március 17-én lelőttek nyolc embert három különböző Georgia államban található masszázsszalonban.

A nyolc emberből hatan ázsiai származásúak voltak, a rendőrség szerint viszont a 21 éves Robert Aaron Long nem rasszista indítékkal gyilkolt. A nyomozók a kikérdezés során arra jutottak, hogy a gyanúsított szexfüggő lehet, és valószínűleg korábban járt is a szalonokban, ahol lövöldözött. Elvileg azért gyilkolt, hogy eltüntesse a csábítás forrását.

A BBC külön cikkben mutatta be részletesen az atlantai lövöldözésként elhíresült ámokfutás áldozatait.

Delaina Ashley Yaun 33 éves volt, és férjével egy páros masszázson voltak épp az egyik szalonban. A pár kevesebb mint egy éve volt házas, két gyermekük volt, egy serdülőkorú fiú és egy nyolc hónapos kislány. Yaun férje, Mario Gonzales túlélte a támadást.

A 49 éves Xiaoije Tan, annak a szalonnak a Young's Asian Spának volt a tulajdonosa, ahol az első lövöldözés történt. Tan a kínai–vietnámi határ mellett született, egy amerikai férfihez ment férjhez, majd 2000-ben lányukkal együtt az Egyesült Államokba költöztek dolgozni. Tan a gyilkosság után egy nappal töltötte volna be az ötvenedik életévét.

Daoyou Fengről nem sokat tudni. Ő is Tan szalonjában dolgozott, a BBC szerint kínai lehetett, ez azonban még megerősítésre vár. Feng 44 éves volt.

Az 54 éves Paul Andre Michels Detroitban született, 26 éve élt Atlantába. Xiaoije Tan szalonjában végzett éppen felújítási munkálatokat. A lövöldözés napján szerelte fel az utolsó polcot. Bátyja szerint Michels több évig szolgált a hadseregben, fegyvere is volt, és maga is azon gondolkodott, hogy masszázzsal kezdjen el foglalkozni a jövőben.

Hyun Jung Grant egy másik szalonban, a Gold Spában dolgozott, két gyereket nevelt egyedül. Idősebb fia elmondása alapján az 51 éves Grant tanítónő volt Koreában, mielőtt az Egyesült Államokba ment volna dolgozni. A gyerekei gyűjtést szerveztek, mert a koreai rokonok nem tudják őket segíteni.

A 74 éves Soon Chung Park a lövöldözés legidősebb áldozata. Ő azért volt a Gold Spa szalonban, mert ebédet vitt az ott dolgozóknak. Veje szerint Park nagyon egészséges volt, mindenki azt mondta, hogy meg fogja érni a századik életévét is.

Suncha Kim a Gold Spa egyik dolgozója volt, aki két-három munkát is végzett, hogy segítse a családját. Ő a nyolcvanas években települt be az Egyesült Államokba, és az volt a terve, hogy férjével együtt öregedjen meg a családja körében. A nagymama Kim 69 éves volt.

Yong Ae Yue szintén Koreából származott, de amerikai férfihez ment feleségül, és a '70-es években költözött az Államokba. A 63 éves Yue a járvány miatt elvesztette a munkáját, és nemrég kezdte el alkalmazni az Aromatherapy Spa.

Elcias R. Hernandez-Ortiz a lövöldözés egyetlen túlélője, jelenleg azonban őt is intenzív osztályon ápolják. A 30 éves férfit a fején, illetve tüdő- és gyomortájékán lőtték meg. Felesége szerint a férje telefonon keresztül könyörgött neki, amikor elkezdődött a lövöldözés a Xiaoije Tan által vezetett Young's Asian Spában. Hernandez-Ortiz egy évtizede költözött az Államokba Guatemalából, feleségével egy 9 éves kislányuk van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!