Canterbury érseke cáfolta Harry hercegék állítását, miszerint a pár valójában egy titkos esküvőn kelt egybe

2021. március 31. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

A nagy port kavart Oprah Winfrey-interjúban Harry herceg és Meghan Markle beszélt a királyi család rasszizmusáról, konfliktusokról és valótlan pletykákról: illetve ezek mellett arról is, hogy a nyilvánosság előtt tartott esküvőjüket megelőzően titkos esküvőt tartottak, írja a Sky.

Harry hercegék az interjúban azt mondták, a Kensington-palota egyik eldugott részében adta őket össze Justin Welby Canterbury érsek. Hozzátették, a ceremónia néhány nappal azelőtt volt, hogy Windsorban a nyilvánosság előtt megesküdtek volna 2018. május 19-én.

Meghan Markle szerint a titkos esküvőről senki nem tudott, „csak ők ketten”. Illetve a Canterbury érsek, aki összeadta őket. Justin Welby azonban most azt nyilatkozta az olasz la Repubblica nevű lapnak, hogy a pár hivatalos esküvője a windsori volt, előtte nem házasodtak össze legálisan.

„Arról nem beszélnék, mi történt más találkozókon. Ha bárki papokkal beszél, elvárja, hogy titokban tartsák azt a beszélgetést”

Kiemelte azonban, hogy a párnak nem volt a nyilvános esküvő előtti hivatalos esküvője, a lap szerint tanúk nélkül esetleg egy nem hivatalos fogadalmat tehettek egymásnak.

Kivetítőn követik Meghan Markle és Harry herceg esküvőjét 2018-ban – Fotó: Tony Karumba / AFP
Kivetítőn követik Meghan Markle és Harry herceg esküvőjét 2018-ban – Fotó: Tony Karumba / AFP

Canterbury érseke arról is beszélt, hogy az esküvő előtt több privát találkozója is volt a párral.

„A törvényes esküvő szombaton [Windsorban] volt. Aláírtam a házassági anyakönyvi kivonatot, amely jogi dokumentum, súlyos bűncselekményt követtem volna el, ha úgy írom alá, hogy tudom, hogy hamis.”

Az érseki iroda azt nyilatkozta, Meghan Markle valószínűleg félre lett tájékoztatva, Canterbury érseke ugyanis nem tart magánszertartásokat.

Harry herceg és Meghan Markle Amerikába költözésük óta egyébként az Oprah Winfrey-interjúban szólalt meg először. Az interjút a CBS március 7-én adta le az Egyesült Államokban, korábban pedig több rövid részletet is megosztottak a beszélgetésből. Ezek egyikében a pár arról is beszélt, attól tartanak, hogy a történelem megismétli önmagát, és egyszer velük is az történik, mint Harry édesanyjával, Diana hercegnővel.

A brit királyi családdal szakító pár 2020 márciusában először Kanadába, onnan pedig az Egyesült Államokba költözött. Jelenleg Kaliforniában élnek, február 14-én jelentették be, hogy újra gyermeket várnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!