A belga ügyészség is megerősítette, hogy megszűnt a nyomozás Szájer ügyében

2021. március 29. – 19:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megszüntették a nyomozást Szájer József brüsszeli melegorgiája ügyében, írja a Brussels Times a belga ügyészség hétfői közlése nyomán.

„Az állítólag zsebében lévő kábítószerekkel kapcsolatos nyomozást azóta elvetették. A koronavírus-intézkedések megsértése miatt bírságot szabtak ki rá” – közölte Martin François ügyészségi szóvivő.

Valamivel részletesebben ugyanezt fejtette ki a mandátumáról lemondott fideszes európai parlamenti képviselő is a múlt szerdai közleményében, amelyben arról írt, hogy a belga ügyészség a gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyét megvizsgálta, és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult ellene, a Covid-19-korlátozások megszegése miatt azonban 250 eurót kellett fizetnie.

„A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem. (…) Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog” – írta a múlt heti közleményben Szájer.

Mint ismert, november végén Szájer József is ott volt egy brüsszeli lakásban tartott melegorgián, amelynek résztvevői megsértették a koronavírus miatt elrendelt gyülekezési korlátozásokat. A helyszínen intézkedő rendőrök elől Szájer egy ereszcsatornán lemászva próbált meg elmenekülni. Az elfogásáról készült felvételek ugyan feltűntek a helyszínen forgató tévéstáb dokumentumműsorának előzetesében, ezek a múlt csütörtökön bemutatott adásban azonban már nem voltak láthatóak, a videó közben több belga honlapról is eltűnt.

A Telexnek Brüsszelben sikerült interjút készítenie a szexparti szervezőjével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!