Kicsit megnevelték vidéken Biden kutyáit, visszatérhettek a Fehér Házba

2021. március 25. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszatértek a Fehér Házba a Biden házaspár németjuhászai – írja az MTI. A kutyákat március elején azután költöztették vissza a Biden család delaware-i otthonába, miután egyikük, a fiatalabb Major kisebb sérülést okozott a szövetségi titkosszolgálat egyik ügynökének.

A németjuhászok először az USA mindenkori elnökének hivatalos vidéki rezidenciáján, a marylandi Camp Davidban találkozhattak újra a gazdáikkal a múlt hétvégén. Washingtonba pedig vasárnap térhettek vissza – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője.

A tervek szerint a két kutya a jövőben szabadon járkálhat az elnöki rezidencián, de időnként vissza fognak utazni Bidenékkel a Delaware-ben található családi birtokra.

Psaki szerint a biztonsági emberrel összetűzésbe keveredett fiatalabb kutya, Major kisebb pótkiképzésben részesült a távollét alatt. Már korábban bejelentették, hogy csak átmenetileg távolították el az elnöki rezidenciáról a kutyákat, akkor azt mondták: nem a harapás miatt lettek kiebrudalva.

Joe Biden a kutyáival a Fehér Ház udvarán – Fotó: The White House
Joe Biden a kutyáival a Fehér Ház udvarán – Fotó: The White House

Bidenék két németjuhásza közül a 13 éves Champ az idősebb, ő régóta él a családdal, Majort, a fiatalabbat 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. A hároméves Major a Fehér Ház első kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe.

Arról, hogy az elnöki kutyák mellett aligátor és kecske is élt már a Fehér Házban, ebben a cikkünkben írtunk. >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!