Vissza fognak térni a Fehér Házba Biden kiebrudalt kutyái

2021. március 10. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csak ideiglenesen költöztették vissza Majort és Champet, az USA elnökének két kutyáját a Biden család delaware-i otthonába – mondta a Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki kedden.

Psaki szerint a két kutya még mindig nem szokta meg teljesen az új környezetet és az új embereket, Major pedig egy számára ismeretlen ember megjelenésére reagált rosszul, ennek lett olyan sérülés a következménye, amit a Fehér Ház orvosi személyzete látott el.

A CNN hétfőn azt írta, hogy Major az őrség egyik tagját harapta meg. Később egy fehér házbeli forrás erősítette meg, hogy a szövetségi titkosszolgálat egyik ügynökével történt a baleset.

A hivatalos álláspont szerint azonban nem a harapás miatt ebrudalták ki a két elnöki kutyát az elnöki rezidenciáról. A szóvivő szerint egyébként is tervben volt, hogy visszaviszik őket egy időre Delaware-be, mivel a first lady, Jill Biden néhány napra elhagyta a Fehér Házat, hogy Washington államba és Kaliforniába látogasson,

de Major és Champ hamarosan visszatérhet az elnök washingtoni otthonába.

Bidenék két németjuhásza közül a 13 éves Champ az idősebb, ő régóta él a családdal, Majort, a fiatalabbat 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. A hároméves Major a Fehér Ház első kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe. Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszélt, hogy Champ és Major is jó kutya, mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek. Biden szerint Champ komoly kiképzést kapott, és Major is ismeri felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra.

Arról, hogy az elnöki kutyák mellett aligátor és kecske is élt már a Fehér Házban, ebben a cikkünkben írtunk >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!