Joe Biden német juhászkutyáit kiköltöztették a Fehér Házból, mert az egyik túl agresszív volt

2021. március 9. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök két német juhászkutyája nem élvezhette sokáig a Fehér Ház kényelmét, az egyik kutya agresszív viselkedése miatt mindkettőt visszaszállították Biden delaware-i otthonába. A Major névre hallgató, hároméves német juhászkutyát 2018-ban fogadta örökbe Joe és Jill Biden egy állatmenhelyről, múlt héten pedig „harapásos incidensbe” került a Fehér Ház egyik biztonsági alkalmazottjával, írja a Daily Mail.

Biden másik kutyája, a 14 éves Champ a kora miatt már nem olyan aktív, ami megkönnyítette a hozzászokását az új környezetéhez, ám a fiatalabb társával együtt neki is költöznie kellett. Arról nincsenek részleteztek, hogy Major komolyabban megsebesítette-e az ügynököt, azonban a történteket elég komolynak ítélték meg ahhoz, hogy úgy döntsenek, a két kutyának jobb helye lesz Wilmingtonban.

Joe Biden kutyáival a Fehér Ház udvarán – Fotó: The White House
Joe Biden kutyáival a Fehér Ház udvarán – Fotó: The White House

A kutyák az elnök januári beiktatásakor kerültek Washingtonba, Major volt a Fehér Ház első olyan elnöki kutyája, akit egy menhelyről fogadtak örökbe. A CNN szerint Major többször is izgatottan viselkedett, gyakran ugatott a Fehér Ház biztonsági személyzetének tagjaira. Biden elődjének, Donald Trumpnak nem volt háziállata a Fehér Házban.

Arról, hogy az elnöki kutyák mellett aligátor és kecske is élt már a Fehér Házban, ebben a cikkünkben írtunk >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!