Szájer József közleményt adott ki: a brüsszeli ügyét lezárták, csak 250 eurós bírságot kellett fizetnie

Legfontosabb

2021. március 24. – 22:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly novemberi brüsszeli melegorgia után először nyilvánult meg Szájer József, a mandátumáról lemondott fideszes európai parlamenti képviselő. A politikus közleményt adott ki, amelyet a Blikk vett észre.

A közlemény szerint a belga ügyészség a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyét megvizsgálta, és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19-korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizetett.

Szájer azt írta: a mandátumáról és párttagságáról való gyors lemondással vállalta a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövetett.

A képviselői pozícióról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státusza. A belga hatóság döntése után ellene jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemélynek tekinthető, akit megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárja.

November végén Szájer József is ott volt egy brüsszeli lakásban tartott melegorgián, amelynek résztvevői megsértették a koronavírus miatt elrendelt gyülekezési korlátozásokat. A helyszínen intézkedő rendőrök elől Szájer József egy ereszcsatornán lemászva próbált meg elmenekülni. A belga ügyészség korábbi közleménye szerint drogot is találtak a táskájában, amiről Szájer utóbb egy közleményben azt állította: nem tudja, hogyan került hozzá a kábítószer. A Telexnek Brüsszelben sikerült megtalálnia és interjút készítenie a szexparti szervezőjével.

Éppen ma derült ki, hogy egy belga tévéstáb éppen a helyi rendőrök munkájáról készített dokumentumműsort decemberben, így profi kamerákkal sikerült lefilmezniük a történteket. Így arról is felvétel készült, ahogy Szájer Józsefet éppen kikérdezik a rendőrök az utcán a 27 fős házibuliról. A belga VTM tévécsatorna csütörtökön este akarta bemutatni a dokumentumfilmet, de a Szájert mutató képsorokat azóta törölték az előzetesekből. Szájer József ügyéről itt találja az összegyűjtött cikkeinket.

Szájer József március 24-én kiadott közleményének teljes szövege:

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19-korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Az ügy lezárult, annak kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszem:

A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam. Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen.

A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem. Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával – amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek – erről bárki meggyőződhet. Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.

2021. március 24.

dr. Szájer József

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!