Eltüntették a belga honlapok a Szájer József elfogásáról készült felvételeket

2021. március 24. – 21:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán napközben került ki több belga honlapra is egy ötperces előzetes egy csütörtöki tévéműsorról, a felvételeken az látszik, ahogy Szájer Józsefet decemberben az emlékezetes brüsszeli ereszcsatornás szökési próbálkozása után kérdezik ki a rendőrök.

Mint kiderült, a belga VTM tévécsatorna indított egy rendőrös dokumentumműsort, hónapokig járták a brüsszeli utcákat a rendőrökkel, és filmezték a munkájukat. Így lehettek ott akkor is, amikor Szájert decemberben elfogták a hatóságok. A szájeres – egyébként második – epizód csütörtökön kerül adásba, ezért hozták ki most előzetesként a képsorokat.

Szerda estére azonban minden, általunk ismert helyről eltűntek a videók.

Mi napközben három helyen láttuk az ötperces videót. Ezek közül magának a tévécsatornának a cikke mostanra egyszerűen 404-re mutat, azaz nem létezik már az az aloldal. A másiknál a beágyazott videót vették le, ott az mutat 404-re, miközben a cikk még megvan.

A videó fenn volt egy fizetős hírszájton is, pontosabban egy hírszájt fizetős tartalma volt, ott pedig megvágták a felvételt, már csak egy rövidebb, 2:19 hosszú videó elérhető, amelyből Szájer Józsefet kivágták, mindenki más, beleértve a szemtanút, a rendőröket és a partinak helyet adó lakást is – benne maradt. Erről egy képkockát tudunk mutatni, ami nem kattintható (bár a jelek szerint mindenkinek elérhetővé tették a cikket szerda estére, érdemes megpróbálni kattintani):

Lapunk egyébként még napközben kereste a belga tévécsatornát, kérdéseket küldtünk a felvételről, arról, hogy Szájer tudott-e róla, látta-e, illetve a magyar állammal, diplomáciával felvették-e a kapcsolatot. Egyelőre nem válaszoltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!