Putyin online akar tárgyalni Joe Bidennel, miután az amerikai elnök gyilkosnak nevezte

2021. március 18. – 18:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Online tárgyalást javasolt amerikai hivatali partnerének csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök – írja az MTI. Putyin a Rosszija 24 televíziónak mondta azt, hogy utasítást adott egy pénteken vagy hétfőn megtartandó, „egyenes és nyílt” eszmecsere megszervezésére.

Korábban Joe Biden kezdeményezett vele kapcsolatfelvételt, az amerikai elnök fontosnak tartja Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatának fenntartását.

Egy nyilvánosságra hozott hírszerzési jelentés szerint az oroszok Putyin engedélyével megpróbálták manipulálni az amerikai elnökválasztás kimenetelét. Oroszország ezt tagadja. Biden az ABC-nek adott interjújában azt mondta, hogy ennek következményei lesznek, és gyilkosnak nevezte az orosz elnököt. Erre hazarendelték a washingtoni orosz nagykövetet, majd Putyin egy nappal az interjú után úgy reagált Biden kijelentésére, hogy jó egészséget kívánt neki. Elvileg irónia nélkül.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője az MTI szerint azt mondta, hogy Biden nem bánta meg, hogy gyilkosnak nevezte az orosz elnököt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom