Egy hónapja próbálják elérni Joe Bidenék Észak-Koreát, de Kim Dzsongun nem reagál

2021. március 14. – 11:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai kormány február közepe óta próbálja felvenni a kapcsolatot Észak-Koreával, de az ázsiai ország nem reagál, értesült a CNN.

Többféle csatornán is próbálkoztak, de a mai napig nem kaptak választ Phenjantól.

Ezzel már nagyjából egy éve nincs párbeszéd a két ország között.

Az USA új kormánya felülvizsgálja az Észak-Koreával kapcsolatos politikáját, a Biden-adminisztráció konzultált az észak-koreai politikában tapasztalattal rendelkező volt kormánytisztviselőkkel, köztük a Trump-kormány néhány tisztviselőjével is.

A CNN március elején olyan műholdas képeket közölt, amelyek alapján arra lehet következtetni hogy Észak-Korea a közelmúltban lépéseket tett egy olyan létesítmény elrejtése érdekében, amelyet az amerikai hírszerző ügynökségek szerint nukleáris fegyverek tárolására használnak.

Phenjanban januárban tartották a Koreai Munkapárt nyolc napon át tartó kongresszusát, amelyen Kim Dzsongunt választották a párt főtitkárává. Joe Biden új amerikai elnök kormánya deklaráltan szeretné ismét tárgyalóasztalhoz ültetni Phenjan képviselőit. Annak ellenére, hogy Észak-Korea úgy tekint a diplomáciára, mint egy eszközre, amelynek segítségével elő tudja mozdítani atomfegyver-fejlesztési programját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!