Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 777-es Moszkvában

2021. február 26. – 16:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Rossiya Airlines Boeing 777-es típusú repülőgépe kényszerleszállást hajtott végre pénteken a moszkvai Seremetyjevói nemzetközi repülőtéren, miután az egyik hajtóművezérlő szenzora problémát jelzett – írja a Reuters.

A Boeing 777-300ER típusú gép 15 éves, és General Electric hajtóművekkel szerelt. A GE Aviation közölte, tisztában vannak a repülési eseménnyel. „A biztonság az elsődleges prioritásunk, technikusaink szorosan együttműködnek a légitársasággal a probléma gyors megoldása és a repülőgép normál működésre való visszatérése érdekében” – áll a közleményében. A légitársaság csak annyit közölt, hogy a Hongkongból indult gép rendben leszállt Moszkvában, és később folytatja útját Madrid felé.

A Rossiya Airlines Boeing 777-300ER típusú repülőgépe 2021. február 26-án, Moszkvában – Fotó: An Yeongmin/TASS via Getty Images
A Rossiya Airlines Boeing 777-300ER típusú repülőgépe 2021. február 26-án, Moszkvában – Fotó: An Yeongmin/TASS via Getty Images

Múlt szombaton szintén egy Boeing 777-es hajtott végre kényszerleszállást a denveri repülőtéren. A United Airlines 328-as járatának jobb szárnyán lévő, Pratt & Whitney PW4000 típusú hajtómű röviddel a felszállás után hullott darabjaira és gyulladt ki, de a gép így is vissza tudott térni a reptérre, a lehulló alkatrészdarabok pedig csodával határos módon senkit sem sebesítettek meg a földön.

A Boeing később közleményt adott ki, amelyben nem tanácsolta a 777-es gépeik repülését a szétesett hajtómű vizsgálati idejére. A United Airlines ezután közölte, amíg le nem zárul a vizsgálat, a földön marad a 24 darab Pratt & Whitney PW4000-as hajtóművel rendelkező gépe. A 777-esek földön maradása mellett döntött a dél-koreai Korean Air is, amely 16 ilyen típussal rendelkezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!