Elkezdték a mentőakna kifúrását a kínai bányaomlásnál

2021. január 21. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai mentőalakulatok csütörtökön új aknákat fúrnak, hogy elérjék a bányarobbanás után a föld alatt rekedt bányászokat a kelet-kínai Santung tartományban, Jentaj város közelében. A helyi kormányzat azt közölte, hogy jelenleg 71 centiméter átmérőjű akna kiásásán dolgoznak, amin reményeik szerint 11 bányászt a felszínre hozhatnak, írja a Reuters.

Január 10-én összesen 22 bányász került csapdába egy robbantás után a Husán-aranybányában. A mentőknek 12 bányásszal sikerült kapcsolatba lépniük, akik a bánya középső részén, mintegy 350 méter mélyen rekedtek. Hozzájuk élelmiszert és orvosi eszközöket, gyógyszereket is le tudtak juttatni. A robbanásban egy bányász meghalt, egy megsérült, a többi bányászról nincs információ.

Mentőakció a Husán-bányánál 2021. január 20-án – Fotó: STR / AFP / CNS

A már több mint 10 napja a föld alatt rekedt bányászok levelet is írtak, azt üzenték: „Ne hagyjátok abba a próbálkozást, hogy elérjetek hozzánk”. A mentőakcióban mintegy 600 ember vesz részt, a helyszínen 25 mentőautó, orvosok és pszichológusok várakoznak.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!