Már levelet is írtak a bányaomlás miatt egy hete a mélyben rekedt kínai bányászok

2021. január 18. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Papírra írva már üzenni is tudott az a tizenkét bányász, aki egy kínai bányarobbanás következtében már több mint egy hete van a föld alatt.

Korábban arról írtunk, hogy a kelet-kínai Santung tartományban található Husán-bányában rekedt bányászok már életjelet adtak magukról úgy, hogy a mentőcsapatok által egy vékony aknán át leeresztett madzagot rángattak meg.

A mentők ezek után élelmiszert, gyógyszert, papírt és ceruzát is leeresztettek a lent rekedt bányászoknak, akik nem sokkal később levelet írtak a fentieknek. Azt üzenték a BBC szerint: „Ne hagyjátok abba a próbálkozást, hogy elérjetek hozzánk.”

Mentőegység a Husán-bányánálFotó: AFP
Mentőegység a Husán-bányánálFotó: AFP

Arról is írtak, hogy tizenketten vannak a bánya középső részében, és az egyikük megsérült. A másik tíz bányászról, akik szintén eltűntek, nincs tudomásuk. A levélben fájdalomcsillapítót és kötözőszereket is kértek.

A bányászok a bejárattól körülbelül 600 méterre vannak. A mentőalakulatok egyrészt azon dolgoznak, hogy megtisztítsák a beomlott főtárnát, de nekiálltak kisebb mentőaknák fúrásának is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!