Szlovákiában is megkezdték szombaton a koronavírus elleni oltást

2020. december 26. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország után Szlovákiában is megkezdték a koronavírus elleni oltást szombaton. Az első vakcinát Vladimír Krčméry infektológus kapta a nyitrai kórházban – írja az Új Szó.

Vladimír Krčméry infektológus megkapja a koronavírus elleni oltást december 26-án Nyitrán. – Fotó: Radovan Stoklasa / Reuters
Vladimír Krčméry infektológus megkapja a koronavírus elleni oltást december 26-án Nyitrán. – Fotó: Radovan Stoklasa / Reuters

„Örülök, hogy Vladimír Krčméry professzor lesz az első, akit beoltanak. Egy ember, aki a világ más helyein küzdött a járványokkal, egy ember, aki az egész életét mások életének megmentésére szentelte. Örülök, hogy példaként szolgál majd mindannyiunk számra” – fogalmazott Marek Krajčí egészségügyi miniszter a cikk szerint.

Krčméry pedig ezt mondta az oltás után:

„Megnyertük a fogadást, hogy karácsonyig lesz vakcina, nagy erőfeszítés volt. Az elsők vagyunk a környező országok közül, ahol oltanak.”

Az Európai Unióban elsőként a Pfizer-BioNTech vakcináját engedélyezték december 21-én, és az eredeti tervek szerint 27-én kezdték volna meg az oltásokat a tagországokban. Szombat hajnalban érkezett meg az első szállítmány Magyarországra. A közel tízezer adagot tartalmazó szállítmány rendőri felvezetéssel háromnegyed kilenckor futott be a Dél-pesti Centrumkórházba.

Az első oltást Szlávik János infektológus főorvos már rögtön délelőtt beadta Kertész Adrienne osztályvezető főorvosnak a Dél-pesti Centrumkórházban. Szombaton egy másik kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikáján is adnak be oltásokat.

Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit a vakcinákról és a magyarországi oltási programról tudni lehet, illetve érdemes >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!