Volt, hogy harmincan rejtőztünk el egy házban

2020. december 22. – 13:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kapóra jön a kötelező maszkviselés a belarusz tüntetőknek, akikre egyre súlyosabb börtönbüntetés vár, ha felismerik az arcukat. A belarusz elnök, Lukasenko ellen tiltakozók már rutinszerűen vonulnak fel minden vasárnap, és a hatóságokhoz hasonlóan ők is folyamatosan változtatják a taktikájukat. A Deutsche Welle az egyik legaktívabb tüntetővel beszélgetett.

Alexandr Lukasenko választási csalásoktól kísért győzelme után augusztus 9-től folyamatosak a tüntetések az országban. A hónapok óta tartó patthelyzetben azonban a hidegebbre forduló idő az országot 26 éve irányító Lukasenko kezére játszik.

Ugyanakkor az ellenzéki Tyihanovszakaja szerint csak megváltozik a tüntetések formája a közelgő hideg idő miatt, ugyanakkor a mozgalom aktivitása nem csökken, „csak átalakul, más, partizán formába megy át, de biztos vagyok benne, hogy tavasszal a korábbiak szerint folytatódik” – mondta nemrég a Magyar Nemzetnek, és hozzátette: nagyon bíznak az EU-ban, hogy „keményebb nyomás alá helyezi a rendszert és erősebb szankciókat hoz”. A Telex újságírója egy hetet töltött Minszkben ősszel, riportját itt olvashatják el.

A videó a Deutsche Wellével való együttműködés keretében jelent meg a Telexen.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!