Egy megöregített Orbán 2034-es választási győzelmével kampányol egy svéd jogvédő szervezet

2020. november 15. – 23:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy digitálisan megöregített Orbán Viktorral kampányol a Civil Rights Defenders (CRD), egy svéd emberi jogi szervezet. Egy olvasónk küldött egy képet a plakátról, amin Orbán 2034-es választási győzelméhez gratulálnak. A fénykép a malmöi vasútállomáson készült.

Azt írják, hogy egyre több választást csalnak el korrupt kormányok, de mindenhol vannak emberek, akik hajlandóak felszólalni ez ellen.

„Támogassa őket, és segítsen egy olyan jövő létrehozásában, ahol az elnyomók nem vehetik természetesnek a hatalmukat”

– áll a plakáton.

Fotó: Olvasónk, Gábor Imre
Fotó: Olvasónk, Gábor Imre

A CRD pénteken kiadott egy közleményt, amiben elítélték, hogy a magyar kormány a válsághelyzet alatt ellehetetleníti az LMBTQ+ emberek örökbe fogadását.

Ahogy arról mi is írtunk, egy fideszes törvénymódosítás értelmében a Polgári Törvénykönyv módosítása azt mondaná ki, hogy gyermeket – a rokonok és a szülő házastársa általi örökbefogadás kivételével – csak házastársak fogadhatnak örökbe. Ugyanezen módosítás azt is kimondaná, hogy „az anya nő, az apa férfi”. A magyar LMBTQ közösséget képviselő Háttér Társaság elfogadhatatlannak nevezte a kormány terveit, Dombos Tamás ügyvivő pedig azt mondta, teljesen világos, hogy bár nem ez szerepel szó szerint a szövegben, a javaslat célja, hogy az azonosnemű párok ne lehessenek örökbefogadók.

Kövess minket Facebookon is!